24. juli 2024

Ny chef for Veterancentret

Oberstløjtnant Susanne Lund ansættes som chef for Veterancentret (VETC) og udnævnes ved samme lejlighed til oberst. Susanne tiltræder sin nye stilling den 18. september. Et job som Susanne ser frem til med stor spænding.

– Jeg glæder mig meget til at begynde mit nye job. I hele min karriere har jeg befundet mig i det operative spor både som aktivt udøvende og som underviser. Som chef for VETC får jeg nu mulighed for at kombinere et job i et strategisk politisk miljø med mine erfaringer fra den operative verden og mine erfaringer med veteranarbejdet i praksis, fortæller Susanne.

Susanne kender Vordingborg Kaserne og alle de nationale støttebataljoner rigtig godt. I januar 2011 tiltrådte hun som chef for 5. Nationale Støttebataljon under Det Danske Internationale Logistik Center (DANILOG). Den post bestred hun indtil oktober samme år, hvor hun fik ansvaret for ”de sammenlagte bataljonsstabe”, der bestod både af stabene for 5. Logistiske Bataljon og 5. Nationale Støttebataljon.

Fra sin tid som bataljonschef har Susanne de konkrete erfaringer med veteranarbejdet. Det var især samarbejdet med kompagnicheferne, der gav Susanne indsigt i de udfordringer, man står i som chef med medarbejdere, der havde behov for støtte efter en eller i mange tilfælde – mange udsendelser.

– Det gik hurtigt op for mig, at kompagnicheferne havde behov for nogle gode og tydelige processer, når de stod med medarbejdere, der klart havde behov for støtte. Det er naturligvis en erfaring, jeg vil tage med mig, forklarer Susanne.
2014 var året for store omvæltninger på Vordingborg Kaserne. Det nye forsvarsforlig dømte DANILOG ude og dets enheder blev spredt til flere andre myndigheder i Forsvaret. Bataljonen bestod dog, nu under det nye navn 4. Nationale Støttebataljon, som Susanne blev chef for i januar 2014.

Susannes chefperiode blev afbrudt af hendes udsendelse til Afghanistan i august 2014, hvor hun var senior advisor for en afghansk generalmajor i det afghanske forsvarsministerium i en periode på ni måneder. I maj 2015 fortsatte Susanne som bataljonschef frem til august, hvor hun blev tilbudt et job som chef for centret for landmilitære operationer og overlærer på OFU ved Forsvarsakademiet. Et job, der nu bliver afløst af en udnævnelse til oberst og en stilling som chef for Veterancentret.

Veteran Café Vordingborg ønsker Susanne stort tillykke med udnævnelsen og det nye job som chef for Veterancentret.