23. maj 2024

Nyt ansigt i soldaterhjemmet

Alexzia Thiyakarajah har siden den 15. august været ansat som soldaterhjemsleder på KFUM Soldaterhjem. Hun bibeholder alle arrangementerne og fortsætter samarbejdet med Veteran Café Vordingborg. Det gør hun frem til udgangen af december. Næste år skal hun nemlig begynde pædagogstudiet.

Tekst og fotos: kaptajn Niels Brandt, presseofficer

Alexzia er 22 år og er født og opvokset i Holstebro. Hendes forældre stammer begge fra Sri Lanka, hvorfra de flygtede for over 30 år siden. Sammen har de tre børn, hvoraf Alexzia er den yngste.

10 klasse tilbragte Alexzia på den kristne Hestlund Efterskole, som ligger mellem Herning og Silkeborg. Her stiftede hun bekendtskab med det kristne budskab og næstekærligheden – et forhold, der først bragte hende tre år til Slagelse Kaserne som voluntør på det lokale soldaterhjem og nu som soldaterhjemsleder i Kuffen ved Vordingborg Kaserne.

Veteran Café Vordingborg fortsætter naturligvis i vante rammer. Ind til nu har veteranerne været meget i haven, men til vinter rykker de nok indenfor, mener Alexzia.

Som voluntør arbejder man frivilligt i 37 timer om ugen. Belønningen er værdien i arbejdet og lidt lommepenge på nogle tusinde kroner om måneden. Det har dog især været kontakten til soldatene, der har været vigtig for Alexzia.

– Det, der har betydet noget for mig, er den fortrolighed, man opbygger til soldaterne, når de gerne vil have en at snakke med. Vi kan tale om alt muligt. Det kan være kærestesorger – det er det tit, men det kan også være de lidt mere svære samtaler. Det sker nogle gange, hvor en tidligere udsendt med PTSD gerne har villet snakke. Så drejer det sig meget om at være den lyttende part, siger Alexzia.

Det er blevet til en del samtaler igennem de tre år i Slagelse, og der er stadig nogle, der opretholder kontakten. Alexzia er overbevist om, at behovet for samtaler vil aldrig forsvinde.

– Folk har et behov for at blive forstået og anerkendt som menneske. Jeg tror på, at det skyldes, at alle har en travl hverdag, og at de glemmer at lytte. Når man så sætter sig ned og taler, så finder man ud af hvad der trykker dem, fortæller Alexzia.

Alexzia har en stor erfaring i at drive en kuffe efter sit ophold i Slagelse, og hun vil ikke ændre noget. Veteran Café Vordingborg fortsætter uden ændring og det samme gør onsdagsspisningerne. Hun fortsætter med at sende sms ud søndag aften med tilmelding senest tirsdag klokken 18.00. Tilmelding til onsdagsspisningerne sker som altid på mobil 24 41 37 77.

Desværre fortsætter Alexzia ikke i al evighed. Hendes aftale med soldatermissionen slutter den 31. december, hvor hun flytter til Aarhus. Her skal nu begynde på pædagog studiet, som skal resulterer i en kandidatgrad.

Veteran Café Vordingborg ønsker Alexzia rigtig hjertelig velkommen.