24. juli 2024

Samtalegruppe for børn og unge

Samtalegrupperne for børn og unge er ikke terapi, men et mødested for ligesindede.

Tirsdag den 30. august starter Veterancenteret en ny samtalegruppe op for børn. Målgruppen er børn fra omkring 8 – 12 år, som er påvirkede af, at deres forælder har været udsendt i mission, og deres forældre.

Samtalegrupperne mødes 10 tirsdage i træk i tidsrummet 17.00 -19.00 på KFUM Soldaterhjem, Vestervej 3 i Vordingborg.

I samtalegrupperne møder børnene nogle jævnaldrene, som er i samme situation som dem selv. Sammen med en socialrådgiver og en psykolog laver børnene forskellige øvelser og lege. Her kan børnene både dele deres bekymringer og tanker, men de har det også sjovt sammen og får nogle hyggelige og gode oplevelser.

Erfaringerne fra de første grupper er gode og både børn og forældre fortæller, at det har været meningsfuldt at deltage. Børnene møder jævnaldrene, der forstår deres situation. Forældrene fortæller også, at der er færre konflikter i familien og en større forståelse for hinanden.

Mens børnene er i samtalegrupperne, har forældrene mulighed for at tale sammen i det hyggelige soldaterhjem eller finde en smuk krog i den dejlige have. Nogle aftener kan der være foredrag om for eksempel børns reaktioner. Samtalegrupperne begynder klokken 17.00 med aftensmad til både børn og forældre. Derefter går samtalegrupperne i gang.

Nyt billede (1)

Vil du høre mere så kontakt Julie Wedel Gjelstrup enten på telefon 7216 3232 eller på email vetc-mpa09@mil.dk.

Du kan også læse mere på Veterancentrets hjemmeside.

Tilbuddet er gratis og inkluderer aftensmad til både børn og forældre, ligesom transportudgifter vil blive dækket.

 

(Kilde: Veterancentret. Billederne er gengivet med Veterancentrets tilladelse).