20. juni 2024

Bålmad

Torsdag den 15. juni klokken 17.00 inviterer Allan Tjørnemark til bålmad på sin terrasse og ’lidt sjov på marken’ – kvit og frit.

Tekst: Niels Brandt
Foto: Allan Tjørnemark

Allan har ingen anden fortid i forsvaret end sin værnepligt i Flyvevåbnet for mange år siden, men Allan værdsætter dem, der har taget beslutningen om at risikere liv og helbred i Danmarks tjeneste med udsendelser i internationale operationer.

Derfor har Allan besluttet at invitere veteraner til et bålmadshyggearrangement på sin terrasse. Det er ikke nogen tilfældig terrasse. Den er stor! Og så ligger den helt vidunderligt på den vestlige ende af Bogø med fuld udsigt ud over marker og Ulvsund. Et sted, hvor man kan nyde freden og naturen i fuld drag sammen med gode mennesker.


Terrassen har vagt Naturstyrelsens harme, da Allan har bygget terrassen indenfor 300 meter fra kystlinjen. Derfor har Naturstyrelsen befalet Allan til at nedtage den. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) vil dog have ændret lovgivningen. Imens venter Allan i spænding.

Arrangementet er som nævnt omkostningsfrit. Allan leverer bålmaden, bål, brænde og husly. Drikkevarer skal man selv medbringe. Der kan være maksimalt 20 deltagere, men kommer der flere, bliver der bare hældt mere vand i suppen. Marken foran terrassen kan bruges til lidt fodbold, tovtrækning eller hvad vi kan finde på. Det vigtige for Allan er, at deltagerne nyder hinandens selskab.

– Dagen skal være spontan. Kom som du er, hyg dig blandt venner, fortæl nogle løgnehistorier. Er der en troubadour, er der også frit slag for lidt bålsang. Mangler der noget, skaffer vi det. Er der et problem, løser vi det, siger Allan.

Deltagerne er meget velkomne til at komme i løbet af eftermiddagen og hjælpe med til at stille op, arrangere, dække op, grille, koge og brase, så bålmaden kan være klar omkring klokken 17.00. Nødplan – Bliver vejret umuligt, rydder vi i fælleskab maskinladen og fortsætter der.

Tilmelding til vordingborg@kfums-soldaterhjem.dk eller på 24 41 37 77 senest den 8. juni efter ’først til mølle’ princippet.

Arrangementet finder sted hos
Allan Tjørnemark
Grønsundvej 616
4793 Bogø By
Web: www.tjoern.dk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA