23. maj 2024

Bagerkager til caféen

Hver onsdag tager Allan Pedersen, som er frivillig ved Veteran Café Vordingborg, til Jacobsens Bageri i Nyråd og henter rigtige bagerkager til Veteran Café Vordingborg.

Det begyndte egentlig, da Allan gik ind til bageren på Nyraad Hovedgade 50 for at høre, om de havde noget ”gammelt” brød, som han kunne tage med til Veteran Café Vordingborg til onsdagsmøderne.

Det ville indehaveren slet ikke høre tale om.

– I skal da have friskbagte kager, og I skal ikke tænke på betaling. Dem vil jeg gerne give, sagde Jens Bornemann Jacobsen, som er indehaver af Jacobsens Bageri, hvor hans bror Henrik er bagermester.

Jens har en almindelig værnepligt bag sig. Han blev indkaldt i 1987 og hjemsendt efter ni måneder, hvor han havde haft funktion som signalmand. Derfor blev han også kontaktet kort tid efter af Forsvaret, om han ikke ville have en reservekontrakt. Det ville Jens gerne og havde kontrakten i 10 – 12 år, indtil arbejdet begyndte at tage for meget af hans tid.

Hans kontakt til forsvaret gav ham mange gode oplevelser, bekendtskaber og venskaber både med soldater, der gjorde tjeneste i Danmark og i særdeleshed også i mission.

– Uanset hvor danske soldater gør tjeneste, har de min fuldeste respekt for alt det de giver for Danmark og folket. Derfor er det helt naturligt for mig, at støtte veteranarbejdet med det jeg nu kan, pointerer Jens.

Leveringen af bagerkager foregår hver onsdag mellem 15 – 16. Så henter Allen Pedersen kager til cirka 15 personer helt omkostningsfrit til fordel for de veteraner, der i den grad har givet deres for Danmark og folket.

Stor tak til Jens og Henrik fra Jacobsens Bageri, Nyraad Hovedgade 50, 4760 Vordingborg. Mobil 91 25 94 79.