24. juli 2024

Fisketur i Langelandsbæltet

Søndag den 14. november 2021 gennemføres en fisketur for veteraner, pårørende og børn, bosiddende i Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner.

Lions sponsorerer
Lions Sydsjælland og Lolland-Falster har stillet midler til rådighed for en fisketur for veteraner, pårørende og børn i ovennævnte kommuner.

Arrangement
Fisketuren arrangeres af Veteran Café Vordingborg.

Fiskeriet foregår i Langelandsbæltet med kutteren M/S Hanne. Vi fisker efter fladfisk og starter fra Onsevig havn på Lolland. Madpakke og fiskestænger samt grej skal man selv medbringe. Madding vil være til rådighed og der vil være gratis øl og sodavand.

Deltagere
Der er begrænset plads på kutteren, idet kun 12 personer kan deltage. Pladserne fordeles således:
Vordingborg Kommune: 4 pladser
Guldborgsund Kommune: 4 pladser
Lolland Kommune: 4 pladser

Mødetid og -sted
Vi mødes søndag den 14. november 2021 kl. 07.45 ved kutteren M/S Hanne på Onsevig havn, og turen varer fra kl. 08.00 – 15.00.

Tilmelding
“Først til mølle”
Skriv til Per Hinrichsen, næstformand i Veteran Café Vordingborg, på mail per_hinrichsen@hotmail.com. Angiv hvilken kommune du/I tilhører. Når der er fyldt op, lukkes for tilmelding. Man kan dog komme på venteliste.

Transport
Der opfordres til samkørsel fra de forskellige kommuner, når deltagerne er udpeget.

M/S Hanne af Onsevig
HANNE er 11,2 meter langt, 4,44 meter bredt og måler 16,5 GRT. Det er et specialskib bygget til at slå lange bundgarnspæle i bunden ud for Falsters østkyst. Skibet er derfor særdeles stærkt bygget. Motoren er en 6-cylindret FORD LEHMANN på 135 HP. Skibet er godkendt til 16 personer, heraf 12 betalende passagerer. Midtskibs er der kahyt opvarmet med centralvarme. Bag styrehuset er der et lille toilet med vandskyllende WC.

I styrehuset er alt elektronisk udstyr dupleret, såleles at der ved fejl altid er et reserveinstrument for sikker sejlads: Leica DGPS, Seiwa elektronisk søkort, Furuno dagslysradarer, Furuno AIS klasse A, Furuno ekkolod S/H og farve, side-scanning sonar, Sailor og Skanti DSC klasse A VHF. Net-1 Trådløst internet og Timco Pilot.

Ejer Erik Johansen er altid selv skipper på Hanne. Han var selvstændig fisker fra Onsevig i perioden fra 1969 -1976. Kystskipperbevis 1974. Læreruddannet 1980.

Stor tak til Lions Sydsjælland og Lolland-Falster.