23. maj 2024

Bålmad for veteraner på en nu lovlig terrasse

Traditionen med bålmad for veteraner på Bogø fortsætter – nu på en lovlig terrasse. I marts måned fik ægteparret Allan og Birgit Tjørnemark endelig tilladelse til at beholde deres terrasse. Veteran Café Vordingborg stillede med 14 mand til grillpølser og en god gang oksegryde.

Tekst og fotos: Niels Sawman Brandt

De første indfandt sig allerede klokken lidt i 17 den fredag eftermiddag for at hjælpe med at dække og gøre klar, men det var allerede for sent. Selv om mødetidspunktet var klokken 17.00, havde Allan allerede rettet an, dækket bord og gjort oksegryden klar i den kæmpestore støbejernsgryde, der hang i sin solide kæde over bålet.

Det er nu anden gang Allan og Birgit lægger hus og terrasse til ‘Bålmad for veteraner’ og de har glædet sig lige siden sidste år.

– De glæder os oprigtigt, at I vil komme og gøre dagen hyggelig. Vi føler, at vi har så meget at give af, og derfor er vi glade for, at I vil modtage det, siger Allan.

Selvom Allan lige straks er 73 år, lader han sig det ikke mærke, og han nyder at finde på projekter. Samtidig har han fået en masse ny energi, siden han fik afgørelse for hans terrasse i marts måned.

– I tre et halvt år har jeg kæmpet for terrassen – nærmest dag og nat. Nu har jeg det nærmest som studenterne i øjeblikket, der bliver færdige med deres eksaminer. Jeg har fået en masse ny energi, forklarer Allan.

Hvor mange projekter Allan har, kan være lidt svært at opgøre, men det er det blevet til nogen stykker. Han har et lille svinehold, Birgit har fået en isbod oppe ved vejen, der hedder Birgitsbutik – find den på Facebook, han har en lille fiskehytte nede ved vandet og mange flere ting. Det skal dog ikke få ham til at standse drømmene. Til næste år vil han sikkert have et lille fårehold.

Veteran Café Vordingborg håber på, at Allan og Birgit igen vil åbne dørene for Bålmad for veteraner i 2019.

God sommer til jer begge to.