23. maj 2024

OIR hold 7 støtter Støt Soldater og Pårørende.

OIR hold 7 har ved en ganske særlig indsats kunnet donere over 60.000,- til foreningen Støt soldater og Pårørende. Beløbet blev overdraget til formanden for foreningen ved en særlig højtidelighed på Vordingborg Kaserne.

Tekst og fotos: Niels Brandt

Igennem hele missionen har OIR hold 7 haft en ganske særlig opgave – ud over at passe den daglige dont. Allerede under forberedelsesperioden til missionen besluttede holdet at gennemføre et projekt til at støtte et godt formå. Støt Soldater og Pårørende var foreningen, de besluttede at arbejde for i de seks måneder, de var udsendt.

Chefen for NSE OIR hold 7, major Nicki Holm Juul Jensen overdrager check’en på DKK 62.528,03 til formanden for Støt soldater og Pårørende, Lotte Kolind Poulsen og bestyrelsesmedlem for foreningen kaptajn Amalie Alida Allan.

Hele enheden gik helhjertet ind i projektet og chefen for NSE’et, major Nicki Holm Juul Jensen, kunne se, hvordan de samlet gik til opgaven samtidig med, at de løste deres daglige opgaver.

– Projektet kørte på sidelinjen i forhold til vores opgaver. Visionen med projektet var egentlig at vise, at de, der har overskud til at hjælpe andre, også skal gøre det. Det har også en afsmittende effekt på moralen og korpsånden i enheden. Jeg er som chef rigtig stolt over, at mandskabet gjorde det så godt. Fra min stol er formålet opnået. SSOP har fået en god donation og korpsånden er i den grad blevet styrket, siger Nicki.

De fik en beholdning med at nips og praktiske ting, de kunne sælge, desuden arrangerede de en række motionsløb for at skabe publicity om projektet, men det største hit var de T-shirts, som de fik specialproduceret, så de kunne skaffe et overskud af salget. De fleste blev solgt i missionsområdet, men det lykkedes dem også at sælge en del i Danmark efter nogle Facebookopslag.

Det var T-shirt’en, der indbragte den største del af donationen til Støt Soldater og Pårørende.

Det blev samlet set til et overskud på DKK 62.528,03.

Beløbet blev overdraget torsdag den 6. september til formanden for Støt Soldater og Pårørende, Lotte Kolind Poulsen, ved en lille højtidelighed i Generalens Gård på Vordingborg Kaserne. Det var en tydeligt glad Lotte, som fik overdraget checken.

– Det glæder mig meget at se soldater være ude og vise et stort engagement. Faktisk er jeg dybt imponeret over, at de har gjort det. Det er sådan en opbakning, der er uvurderlig for en organisation som vores. Det er med til at skabe energien for os, når vi ser soldater hjælpe soldater. Vi har brug for energien, for vi er jo bare frivillige, forklarer Lotte.

Donationen, som OIR hold 7 har indsamlet ved deres utrættelige arbejde, hører med til de store af slagsen.

– Det er et stort beløb, der er indsamlet, og jeg er dybt imponeret. Ofte får vi donationer på 5.000 – 10.000,-, som vi er rigtig taknemmelige for, men at modtage over 60.000,- gør, at vi pludselig kan nogle flere ting. De soldater har virkelig været gode, afslutter Lotte.

Soldater og Pårørende har flere projekter i gang. Næste gang er en koncert i Holmens Kirke, som finder sted den 10. november klokken 15.30. Det er Hjemmeværnets Musikkorps København, der spiller ved koncerten, som varer cirka 1½ time og bliver afsluttet med en mindre reception.

Forklaring
Operation Inherent Resolve, forkortet OIR, er en træningsoperation i Irak.  Missionen er en koalition af en række velvillige lande. Formålet er at uddanne og træne irakiske soldater, så de selvstændigt kan forsvare Irak.