24. juli 2024

Veteran Café Vordingborg fik prominent besøg

Borgmester, Mikael Smed, aflagde et uformelt besøg hos Veteran Café Vordingborg. Han fik et godt indtryk af den frivillige indsats, der bliver gjort for veteranerne i Vordingborg Kommune. Besøget blev afsluttet med onsdagsmiddag sammen med veteranerne.

Tekst: Kaptajn Niels Brandt, presseofficer.
Fotos: OKS-1 Søren Højager, kommunikationsmedarbejder

Borgmester Mikael Smed fik i går den 7. november et tydeligt indtryk af forhold og vilkår for Veteran Café Vordingborg, hvor han besøgte café’en i KFUM Soldaterhjem til det ugentlige møde for veteranerne.

Som sædvanlig var stemningen præget af den hygge og varme, som har været en målsætning lige siden café’en blev åbnet for 2½ år siden. Under eftermiddagskaffen blev den frivillige indsats understreget af kagebordet leveret af Nyråd Bageri. En tradition, der blev skabt i maj sidste år, og som du kan læse mere om her – Bagerkager til caféen.

Det var tydeligt, at borgmesteren følte sig godt tilpas under sit besøg i café’en. Så godt, at han besluttede at invitere sin hustru med til onsdagsmiddagen i soldaterhjemmet samme aften. Det var som sædvanlig velbesøgt med over 60 spisende gæster.

Veteran Café Vordingborg drives udelukkende af frivillige kræfter og den sparsomme økonomi finansieres udelukkende af kontingentet og frivillige donationer. Det er derfor håbet, at Vordingborg Kommune vil bidrage til café’ens målsætning, om at være et velfungerende fristed for veteraner og deres pårørende.

Ud over borgmesteren deltog også en repræsentant fra Veterancentret i Ringsted, veterankoordinatoren for Vordingborg Kommune og en repræsentant fra Veteranstøtten.